De Solarix panelen zijn niet alleen geschikt voor nieuwbouw. Sterker nog, energietransitie zal ook een sterke rol in de bestaande bouw moeten gaan vervullen om verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Solarix biedt daarvoor een perfecte oplossing: het paneel wekt groene stroom op en draagt bovendien bij aan de uitstraling van het gebouw. Beauty en brains dus. Bovendien kan het paneel aangevuld worden met led-verlichting en sensoren waarmee de gevel op de omgeving kan reageren en data kan verzamelen. Welke data dat zijn, hangt af van de sensoren die geplaatst worden.

Marloes van Heteren (1977)

Marloes van Heteren studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Zij studeerde in 2002 af en werkt bij grote architectenbureaus als Klaus en Kaan en UNStudio. In 2010 werd zij partner bij Cube Architecten. Door de vele herontwikkelingsprojecten raakte Marloes steeds meer verwonderd over het gebrek aan duurzame technieken en materialen die ook gezien mogen worden. Terwijl er zoveel mogelijkheden zijn.

Marloes van Heteren

info@studio-solarix.nl
+31 614264243

LinkedIn

Reinier Bosch (1980)

Reinier studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn werk raakt international bekend en is meerdere keren onderscheiden voor zijn grensverleggende visie en projecten. Reinier is gefascineerd door vormgeving die veel meer toevoegt dan uitstraling alleen. Ook wilde hij graag perspectief voor nieuwe generaties creëren en niet langer energiebronnen frustreren. Met Marloes richtte hij Studio Solarix op. De slimme, mooie en oerhollandse Solarix gevel ontstond.

Reinier Bosch

info@studio-solarix.nl
+31 644976094

LinkedIn

Studio Solarix wil een substantiële bijdrage leveren aan de noodzakelijke energietransitie en circulariteit van de gebouwde omgeving. Een betere wereld voor morgen, waarin techniek en design hand in hand gaan. We streven ernaar zo veel mogelijk gevels en wanden van deze upgrade te voorzien. Dat kan ook, want ons product is geschikt voor nieuwbouw, transformatie en voor allerlei verschillende gebouwen. Van kantoor, parkeerpakhuis tot brug. Geen brug is ons te ver.

Awards and recognitions

Solarix won in 2017 de Solar Design Challenge van de Dutch Design Week. Deze prijs gaf hun idee een kickstart.


Reinier Bosch werd verkozen tot meest talentvolle student van zijn afstudeerjaar aan de Design Academy in 2008. In datzelfde jaar werd hij tweede in de eveneens prestigieuze verkiezing van Wallpaper* van de beste internationale designstudenten.

Bosch toonde zijn werk tijdens ArtGenève in 2017, Cologne Fine Art in 2016, en de Roers&Boetsch Gallery in Zurich in 2016 en tijdens Design Miami/Basel (2013-2015). Zijn kunstwerk ‘De Trechter’ is geplaatst in het culturele hart van de Bossche Spoorzone. Dit werk is geinspireerd op het werk van de beroemde Nederlandse schilder Jheronimus Bosch.


Marloes van Heteren realiseerde het interactieve werk ‘Moodwall’ in 2009 en won met dit ontwerp  de Dutch Design Award.


Eind 2018 werd Marloes door tijdschrift De Ingenieur, mede door haar werk voor Solarix, uitgeroepen tot één van de meest getalenteerde ingenieurs van ons land.

Neem contact op.
info@studio-solarix.com